Van La Parra vergiste zich in aanvangstijd

Frank (franklop)

Rajiv van La Parra moest zaterdag op de bank beginnen bij sc Heerenveen - PSV. De aanvaller was te laat gekomen, omdat hij dacht dat de wedstrijd om 19:45 uur begon. In plaats daarvan floot Reinold Wiedemeijer al om 18:45 uur voor de start van Heerenveen - PSV.

Yassine El Ghanassy mocht op rechtsvoor starten en Van La Parra moest toekijken vanaf de bank. De oud-Feyenoorder kwam wel na een uur als invaller in het veld.

"Ik had me vergist in de tijd", verklaarde Van La Parra zich na afloop van de wedstrijd nader tegenover Omroep Fryslan. "Ik was een kwartiertje later gekomen. Ik dacht dat de wedstrijd om 19.45 uur zou beginnen. Ik ben gebeld door mijn teamgenoten en daardoor ben ik uiteindelijk nog een klein kwartiertje te laat gekomen."

Dat kleine kwartiertje was voor trainer Marco van Basten een te groot kwartiertje en dus aanleiding om zijn aanvaller te passeren. "Hij was onacceptabel te laat", zo verzekerde de oud-bondscoach. Van La Parra's vervanger El Ghanassy was met een assist en goal belangrijk voor de 2-1 overwinning.