Wijnaldum: "PSV leverde te weinig strijd"

Frank (franklop)

PSV leverde zaterdagavond te weinig strijd in de verloren uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Dat zegt middenvelder Georginio Wijnaldum. "Ik denk dat we met een goed plan aan de wedstrijd begonnen, maar de duels werden niet gewonnen en we leverden geen strijd. Dan weet je dat het moeilijk wordt", liet hij weten na de 2-1 nederlaag.

De Eindhovenaren hadden vooral in de eerste helft weinig in te brengen tegen de sterk spelende Friezen. "Ik heb daar geen verklaring voor. Ik denk dat we nog goed zijn weggekomen in een aantal situaties. In de tweede helft probeerden we het tij te keren en ging het ook beter", aldus de 22-jarige Wijnaldum.

PSV had in de slotfase nog kansen op de gelijkmaker, maar daar wil de clubtopscorer met dertien treffers niet te lang bij stilstaan. "We hadden die wedstrijd nooit zo makkelijk mogen weggeven."

Wijnaldum blijft ondanks de nederlaag positief over het kampioenschap. "Zolang wij bovenin meedraaien, moet je erin geloven. Het zit dicht bij elkaar. Het zou dom zijn om het geloof te verliezen."

Volgens Heerenveen-spits Alfred Finnbogason was de zege dik verdiend. "Zij kwamen in de problemen omdat wij veel druk zetten. We verdienden de doelpunten en hadden kansen op meer. Dat dat niet lukt is jammer, want tegen een ploeg als PSV moet je elke kans pakken. Maar ook in de tweede helft hebben we het goed gedaan."