FOK!gamers willen dieren omleggen

Kn0x

FOK!gamers hebben maling aan de dieren binnen games, blijkt uit onze poll. Wij vroegen jullie of dieren in games evenveel recht hebben als echte dieren. Dit naar aanleiding van klachten van PETA na de trailer van Assassin's Creed IV. Meer dan 80% geeft aan dat een spelletje gewoon een spelletje is.

PETA moet niet zeuren; dieren in games moeten omgelegd worden, is de conclusie. Het zijn geen echte dieren, het is maar een spelletje. Al zijn er ook mensen die vinden dat we een verkeerde boodschap de wereld in brengen als we dieren mogen doden/slachten in games. Een kleine 2,5% van de stemmen vindt dat developers rekening moeten houden met dieren in games.

Enkele quotes:

zo-is-het: "Anders, namelijk : het gaat om de boodschap die je als gamemaker afgeeft.Als je in een game vrouwen zou kunnen verkrachten, of negers zou kunnen vangen en deze dan in bootjes als slaaf naar plantages zou moeten vervoeren, dan zou iedereen ook op z`n achterste benen staan. Er zijn grenzen aan het betamelijke. Het martelen van dieren of het afslachten van bedreigde diersoorten valt hier ook onder, wat mij betreft....."

B-FliP: "Toen ik vroeger deerhunter speelde vond ik het vet maar zou het nooit in het echte leven doen. Dat spel was gemaakt om virtuele herten af te schieten. Ik vind herten verder hele mooie beesten en zou ze nooit kwaad doen. Zo is het met alle spellen, maakt niet uit wat de opzet is, er is gewoon een heel duidelijk verschil tussen virtueel en het echte leven."

fratsman: "PETA vond zelfs het Tanooki-pak van Super Mario een reden om te gaan klagen. En dat soort idioten moet je dan serieus nemen."

Zeitgeist: "Nee, net als in real life niet. En ja ik weet dat mensen ook dieren zijn maar iets met Top of The foodchain enzo."