Voormalig Epic Games-president neemt afscheid

Denzo

De voormalige president van Epic Games, Mike Capps, neemt volledig afscheid bij het bedrijf. Capps was in december al teruggetreden tot een rol als adviseur, maar gooit nu definitief de handdoek in de ring.

Gisteren plaatste hij een Facebook-post waarmee hij de breuk tussen hem en Epic Games definitief maakte. Met zijn rol als adviseur was het zijn intentie om terug te treden en een half-gepensioneerde oude man te worden, die nog steeds naar playtests en bedrijfsuitjes komt, zodat hij meer tijd aan zijn gezin kon besteden. Echter heeft hij toch het besluit genomen om definitief afscheid genomen en is sinds 11 februari niet meer geliëerd aan Epic Games.

Capps heeft 10 jaar aan het roer gestaan bij Epic Games en meegewerkt aan games van de Unreal Tournament en Gears of War-franchises. Eerder verlieten ook design director Cliff 'CliffyB' Bleszinski en producer Rod Ferguson het bedrijf. Capps gaf ondanks zijn vertrek toch aan dat hij bezig blijft in verscheidene nevenfuncties in de games-industrie en dat hij videogames blijft promoten in de staat Washington.

Mike Capps