Piqué gelooft in magische avond

Maarten (rubbereend)

Barcelona moet dinsdag tegen AC Milan drie keer scoren om de kwartfinales van de Champions League te halen. Gerard Piqué gelooft erin, als het maar een magische avond' wordt.

De wonderen zijn de voetbalwereld nog niet uit en dus gaat niemand er al voor honderd procent van uit dat AC Milan bij de laatste acht zit. Toch wordt winnen met 3-0 een lastige opgave voor het stroef draaiende Barcelona. Verdediger Piqué heeft hoop en vertrouwen.

"Bij Barcelona ben je niet gewend om te verliezen", stelt Piqué tegenover de BBC. "Zeker niet twee keer op rij tegen Real Madrid. We zitten dan ook niet in onze beste periode. Maar er zijn altijd weer nieuwe wedstrijden, dat is het voordeel van voetbal."

"Het zal een magische avond moeten worden", weet de verdediger. "Maar dan kunnen we Milan ook verslaan. En dan zal iedereen weer anders over ons denken. We draaien prima in de competitie en daar moeten we ook van genieten", meent de Spaanse international. Hij weet dat de fans de Champions League belangrijker vinden. "Maar die kun je niet ieder jaar winnen", besluit de Spanjaard.