[JL] Sparta gelijk, Helmond Sport wint bij MVV

Redactie

Voor Sparta Rotterdam heeft een misstap vrijdag geen grote gevolgen gehad. De koploper van de Jupiler League kwam niet verder dan 1-1 bij FC Oss, maar zag runner-up MVV verliezen van Helmond Sport. FC Volendam won wel en is daardoor de nieuwe nummer twee van de ranglijst.

Mario Bilate schoot Sparta nog wel op voorsprong in Oss, maar al snel volgde de gelijkmaker. Ferhat Gorgulu bepaalde in de 58e minuut de eindstand op 1-1.

Toch hoefde Sparta niet bij de pakken neer te zitten. Concurrent MVV verloor namelijk in eigen huis de topper van Helmond Sport: 2-3. Aanvankelijk zag het er nog goed uit voor de Limburgers. Na 37 minuten leidde de thuisploeg met 2-0 door goals van Tom Van Hyfte. Door treffers van Emrullah Güvenc en Samir Fazli (2) ging Helmond Sport toch met de zege aan de haal.

MVV werd op de ranglijst niet alleen gepasseerd door Helmond Sport, maar ook door FC Volendam. De Noord-Hollanders wonnen met 2-0 bij De Graafschap. Ludcinio Marengo zorgde al snel voor de 0-1, waarna Superboer Anco Jansen vlak voor rust met rood van het veld werd gestuurd. Brandley Kuwas gooide in de tweede helft de wedstrijd op slot.

Volendam heeft nu vier punten achterstand op Sparta, al hebben de Rotterdammers nog wel een wedstrijd tegoed. Helmond Sport heeft net als de Volendammers 45 punten, maar beschikt over een iets minder doelsaldo.

Overige uitslagen Jupiler League:

Telstar - SC Cambuur 1-1

Excelsior - Almere City FC 5-0

FC Eindhoven - Fortuna Sittard 0-3

FC Den Bosch - SC Veendam 4-1

FC Emmen - Go Ahead Eagles 2-0