Carragher stopt met opgeheven hoofd

Tiede-Jan Breevaart

Liverpool-verdediger Jamie Carragher stopt na dit seizoen met voetballen. Hij sluit dan een imposante loopbaan af. De verdediger kondigde eerder dit seizoen al zijn afscheid aan. Hij blijft nog steeds bij dat standpunt.

Carragher kan zijn vijfhonderste competitiewedstrijd spelen. "Ik heb mijn beslissing genomen en sindsdien is er niets gebeurd wat mij op andere gedachten kon brengen", vertelt hij in de Engelse media.

"Mensen zeggen dat ik nog een jaar moet blijven spelen, maar voor mij is er juist een bevestiging dat ik correct heb gekozen", weet hij. "Ik wil met opgeheven hoofd kunnen stoppen en op dit moment kan ik het niveau nog aan. Ik wil de rest van het seizoen in de ploeg blijven en zoveel mogelijk overwinningen behalen. Een mooier afscheid is er niet."

De mandekker stopt niet noodgedwongen. "Ik kan nog best een extra seizoen aan, maar feit is dat de club komende zomer spelers voor mijn positie gaat aantrekken. Het is niet mijn intentie om weer buiten het elftal te vallen", besluit hij.