Emotionele afscheidsbijeenkomst voor Theo Bos

Maarten (rubbereend)

Supporters van Vitesse hebben donderdag tijdens een emotionele bijeenkomst in het Gelredome afscheid genomen van Theo Bos. Vrienden en oud-ploeggenoten haalden, afgewisseld met muziek, op het veld hun herinneringen op aan de vorige week op 47-jarige leeftijd overleden Mister Vitesse.

De kist van Bos werd aan het begin van de avond het stadion binnengereden en, na een klaterend applaus vanaf de Theo Bos-tribune, tussen de bloemen op het veld gezet. Na afloop werd de kist via een erehaag van supporters met fakkels uitgeleide gedaan.

Op het veld deden onder anderen oud-Vitessespelers en vrienden Nicky Hofs, Marc van Hintum, Mike Snoei, Jan Snellenburg en John van den Brom hun verhaal. "De kracht die je je hele leven hebt uitgestraald, heeft altijd veel indruk op me gemaakt", verwoordde Van Den Brom zijn gevoel. "Deze laatste wedstrijd kon je helaas niet winnen."

Ook de andere clubs waar Bos werkzaam was, gaven acte de presence. FC Den Bosch en FC Dordrecht waren met hun volledige technische staf en spelersgroep aanwezig. Bos wordt vrijdag in besloten kring gecremeerd. Vitesse maakte eerder deze week bekend dat rugnummer 4, waarmee Bos in al zijn vijftien seizoenen in Arnhemse dienst speelde, nooit meer door een speler van de club gedragen zal worden.


Emotionele afscheidsbijeenkomst voor Theo Bos (Foto: Novum)