[PL Darts] Van Barneveld wint in Nottingham

Tom (Nappie-Oleon)

Raymond van Barneveld heeft vanavond twee punten overgehouden aan zijn partij in de Premier League. In Nottingham was de Hagenaar met 7-5 te sterk voor Andy Hamilton.

Barney en The Hammer gingen de hele partij gelijk op. Tot een 4-4 stand in gingen alle legs met de pijlen mee. Van Barneveld kreeg nog twee pijlen voor een break in de vierde leg maar faalde op tops. Zijn Engelse opponent kreeg voor diezelfde kans vanaf 170 punten één pijl voor de dubbele bull.

Bij een 5-4 stand voor Barney, produceerde Van Barneveld vanaf 216 punten een knappe 180-score. Na een gemiste dubbel van Hamilton greep Van Barneveld in de beurt erna zijn kans op dubbel negen en de break: 6-4. Hamilton leek echter niet psychologisch gebroken, want hij brak de Nederlander met een 106-finish meteen terug: 6-5. De laatste leg ging echter met eenvoud naar Van Barneveld waardoor de Nederlander de winst naar zich toe trok.

Van Barneveld kwam vanavond tot een gemiddelde van 102,22 punten. Hamilton scoorde met 100,16 punten iets lager. Barney staat nu met acht punten bovenaan de ranglijst, later op de avond komen naaste belagers Phil Taylor en Michael van Gerwen nog in actie. James Wade won eerder op de avond van Robert Thornton (7-1).