'Verdachte dubbele moord wilde op boot wonen'

Redactie

De 40-jarige man die vastzit op verdenking van de moord op het echtpaar uit Aduard, wilde hun boot kopen om er op te wonen. Dat heeft zijn hospita donderdag aan RTV Noord verteld.

De man, een bekende van de politie, was op zoek naar woonruimte. Deze week had hij een afspraak voor een antikraakwoning in Leeuwarden, maar vrijdag bedacht hij het plan een boot te kopen. Daarmee wilde hij van stad naar stad varen, volgens de vrouw uit Hoogezand waarbij hij tot afgelopen weekend woonde. hij ontmoette haar via internet.

De hospita omschrijft de 40-jarige verdachte als een rustige man, die niet agressief of opvliegerig was. Dinsdag viel de politie de woning van de vrouw binnen en namen agenten de kleding en laptop van de verdachte mee.

Voordat de man bij de hospita introk zou hij volgens de regionale omroep vijf maanden in een crisisopvang voor onder meer drugsverslaafden in Leek hebben gezeten. Medebewoners daar zouden hem hebben omschreven hem als 'een zonderlinge man die wel van een pilletje of snuifje hield'.

De gemeente Zuidhorn, waar Aduard onder valt, organiseert vrijdagavond een bewonersbijeenkomst vanwege de moord op het echtpaar, meldt RTL Nieuws. Het gaat niet om een informatieavond maar om een bijeenkomst die is bedoeld voor bewoners die steun bij elkaar willen zoeken. Ook burgemeester van Zuidhorn Bert Swart (CDA) zal daar aanwezig zijn.

De sectie op de lichamen van het echtpaar wordt donderdag afgerond, liet een woordvoerder van de politie weten. Wanneer de resultaten daarvan bekend worden kon hij niet zeggen. Of de woensdag aangehouden verdachte inmiddels heeft bekend, wilde de zegsman evenmin kwijt.

Het echtpaar uit Aduard, 70 en 68 jaar oud, werd sinds maandagmiddag vermist. Zij hadden een afspraak met een potentiële koper van hun boot die in het Hoendiep bij Hoogkerk lag afgemeerd. Toen zij niet terugkeerden sloeg hun familie alarm. Op de boot vond de politie sporen die wezen op een misdrijf. Dinsdagochtend werd het lichaam van de vrouw aangetroffen in het Hoendiep. 's Middags werd ook het lichaam van de man in het water gevonden.