Janmaat is al gewend bij Oranje

Maarten (rubbereend)

Daryl Janmaat speelde onlangs prima interlands. De rechtsback voelt zich steeds vertrouwder in het keurcorps van Van Gaal en zet dat om in prestaties op het veld. Janmaat kende een matig debuut bij Oranje maar is inmiddels vertrouwd met de entourage die interlands met zich meebrengen.

"Zo'n debuut in Oranje is wel wat, hoor. Als jonge jongen droom je van niets anders en dan sta je ineens tussen spelers die je kent van televisie. Bij mij zorgde dat voor een beetje spanning, want alles is onwennig, maar uiteindelijk wordt Oranje dan ook een soort gewoonte. Na twee keer weet je wel hoe het werkt en is het voor een voetballer fantastisch, want alles is tot in de puntjes geregeld. Je hoeft je alleen maar bezig te houden met voetbal."

"Na dat moeilijke debuut tegen de Turken, hoop ik dat ik de afgelopen wedstrijden aan de bondscoach heb laten zien dat ik het niveau aankan. Ik bedoel: tegen Duitsland en Italië, twee toplanden, moet je laten zien wat je kunt en ik geloof dat ik dat wel redelijk heb gedaan. En nu moet ik die lijn doortrekken. Volgend jaar is het WK in Brazilië. Als je zo dichtbij bent als ik, moet dat gewoon een reëel doel zijn en dat is het dus ook", vertlde Janmaat aan Voetbal International.

Hij sprak bondscoach Louis van Gaalvoor het laatst na afloop van de gewonnen kraker tegen PSV anderhalve week geleden. "Toen hebben we even kort gesproken. 'Goed gedaan', zei hij, 'ga zo door'. Slechts een paar woorden, maar ze geven wel vertrouwen. Dat Brazilië nu een reëel doel is, zegt veel over hoe snel de ontwikkeling van een voetballer kan gaan."