Lucas 'bevestigt' Hamill, Ford & Fisher

Sanne (Syth86)

De geruchten over rollen voor Mark Hamill, Harrison Ford en Carrie Fisher in de nieuwe Star Wars-film blijven aanzwellen. Woensdag bevestigde Fisher haar medewerken aan Episode VII als Princess Leia om vervolgens te worden teruggefloten door haar woordvoerder, die volhield dat het een grap was. Nu lijkt Star Wars-bedenker George Lucas zijn mond te hebben voorbijgepraat.

"Mark, Harrison en Carrie hebben al getekend", zei Lucas tegen het zakenblad Bloomberg Businessweek. Blijkbaar besefte hij te laat dat hij zijn mond voorbij had gepraat. "Nou ja, we waren in een vergevorderd stadium van onderhandelen", zei hij snel, om er daarna aan toe te voegen dat hij wellicht beter helemaal zijn kaken op elkaar had kunnen houden. "Misschien had ik dit niet moeten zeggen, ze zullen het vast binnenkort met veel bombarie willen aankondigen. Ik ga niet zeggen of de onderhandelingen succesvol waren of niet."

Nadat Disney eind vorig jaar aankondigde drie nieuwe Star Wars-films te zullen maken, begon het speculeren over de scenario's en de cast. Uiteraard hopen vele fans dat de hoofdpersonages Luke Skywalker, Han Solo en Princess Leia Organa zouden terugkeren. Disney wil er in elk geval niets over kwijt.

'George Lucas gelooft dat wereld in 2012 vergaat' (Novum)