Schultz onderzoekt bescheidener plan voor A27

Redactie

Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) laat onderzoeken of het mogelijk is om de A27 bij Amelisweerd uit te breiden naar twee keer zes rijstroken zonder bomen te hoeven kappen. Dat heeft Schultz donderdag laten weten in een brief aan de Tweede Kamer.

Schultz laat onderzoek doen naar een variant die afgelopen weekeinde werd aangedragen door het ingenieursbureau Witteveen en Bos. Volgens dit plan in opdracht van de gemeente wordt de weg niet verbreed, maar komen er smallere rijstroken en geen vluchtstrook. Schultz wil weten of deze variant veilig genoeg is.

Schultz wil de A27 verbreden naar twee keer zeven rijstroken. Dat zou ten koste gaan van een strook bomen in natuurgebied Amelisweerd. Veel inwoners van Utrecht hebben daar bezwaar tegen.

Het onderzoek naar de nieuwe variant wordt uitgevoerd door de commissie die in opdracht van Schultz moet nagaan of de besluitvorming rond de A27 in het verleden goed is verlopen en of alle onderzoeken goed zijn uitgevoerd. De commissie komt dit voorjaar met een rapport.