Veel meer zonvakanties door koude weer

static

Het aantal geboekte meivakanties ligt dertig procent hoger dan vorig jaar. Veel mensen lijken schoon genoeg te hebben van de kou, regen en natte sneeuw die ze de afgelopen maanden hebben moeten verduren, schrijft de Volkskrant donderdag.

Vooral bestemmingen in warme oorden zijn dit jaar populair. Het aantal boekingen in Spanje steeg met 41 procent, in Turkije was de stijging een kwart en naar Frankrijk gaan zeventien procent meer toeristen. Ook Griekenland en Italië doen het goed, zegt de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen in de krant.

Van alle boekingen is 71 procent een vliegvakantie. De stijging van het aantal boekingen komt volgens de ANVR ook doordat het dit jaar gemakkelijker is om voor een verre bestemming te kiezen . Hemelvaartsdag valt in de tweede week van de meivakantie en daardoor hoeven werknemers maar een paar extra vrije dagen op te nemen om een week langer weg te kunnen blijven.

Het aantal geboekte zomervakanties ligt nog zeven procent lager dan vorig jaar. De reden daarvoor is volgens de ANVR dat mensen hun vakantie steeds later boeken.

Het warme weer van de afgelopen dagen houdt niet aan. In het weekeinde wordt winterweer verwacht.