Boëtius, Vilhena en Van der Hoorn in voorselectie

Frank (franklop)

Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena van Feyenoord en Utrecht-verdediger Mike van der Hoorn spelen mogelijk binnenkort hun eerste wedstrijd in het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal heeft de drie talentvolle spelers opgenomen in de 26-koppige voorselectie voor de WK-kwalificatieduels tegen Estland en Roemenië. Van Gaal maakt volgende week vrijdag zijn definitieve selectie bekend.

Boëtius en Vilhena, beiden 18 jaar, kennen momenteel een stormachtige doorbraak in de hoofdmacht van Feyenoord, dat met een derde plaats in de Eredivisie nog kans maakt op de landstitel. De 20-jarige Van der Hoorn is dit seizoen een belangrijke pion voor Utrecht en begon in 23 van de in totaal 25 competitiewedstrijden in de basis.

Rafael van der Vaart, Maarten Stekelenburg en Wesley Sneijder keren terug in de voorselectie. De drie oud-Ajacieden ontbraken vorige keer, toen Oranje een oefenduel tegen Italië speelde. Feyenoorder Bruno Martins Indi is vanwege een blessure niet van de partij.

Oranje ontvangt op 22 maart Estland, waarna vier dagen later een thuiswedstrijd tegen Roemenië volgt. Nederland won tot dusver al zijn vier kwalificatieduels en ligt zodoende op koers voor plaatsing voor het WK volgend jaar zomer in Brazilië.