Holleeder: ik had beter moeten onderhandelen

static

Willem Holleeder had naar eigen zeggen beter moeten onderhandelen over het contract voor zijn column voor Nieuwe Revu. Dat schrijft de topcrimineel in zijn laatste bijdrage voor het blad, dat woensdag in de winkels ligt.

In het contract van Holleeder stond dat Nieuwe Revu met de column van de topcrimineel een bepaalde oplage moest halen. Dat lukte niet. "In een tijd met internet, waarin steeds meer bladen failliet gaan, had ik me niet gerealiseerd dat ik het contract beter had moeten uitonderhandelen", schrijft Holleeder.

Het eerste schrijfsel van de Heinekenontvoerder zorgde wel voor een stijgende losse verkoop. "De eerste column werd geseald en Nieuwe Revu werd drie keer zo veel verkocht. Regelmatig heb ik Erik gezegd dat ze het blad moesten blijven sealen, maar helaas is dat niet gelukt", schrijft Holleeder over Nieuwe Revu-hoofdredacteur Erik Noomen.

Volgens Holleeder is wel meer mis met Nieuwe Revu. "Ook heb ik hem er steeds op gewezen dat het blad de publiciteit die het kreeg door mijn column moet uitbuiten door ook andere goede artikelen te plaatsen. Ikzelf vind dat het blad niet veel heeft te bieden."

Ondanks zijn ontslag heeft Holleeder genoten van zijn tijd als columnist. "Gelukkig viel mijn half jaar in de periode van kerst, zodat ik de kerstborrel heb kunnen meemaken. Helaas heb ik het Boekenbal net niet gehaald. Daar keek ik pas echt naar uit."