Mourinho: "We moeten veel en goed verdedigen"

Rosario

Jose Mourinho denkt dat de kracht van Real Madrid vanavond tegen Manchester United vooral in de verdediging moet zitten. De coach van de Koninklijke is namelijk vol lof over Manchesters aanvallende kwaliteiten.

Toch moet Real scoren om door te gaan naar de kwartfinale van de Champions League. De 1-1 in het eigen Bernabéu maakt een doelpuntloos gelijkspel onvoldoende voor de Spanjaarden. "We zullen veel en goed moeten verdedigen," zei Mourinho daarover tijdens een persconferentie. "Maar als we eenmaal aan de bal zijn, is het onze beurt."

Alex Ferguson, de coach van Manchester United, deelt de mening van zijn Portugese collega. "We weten dat het sterkste punt van Real Madrid hun counters zijn," aldus de Schotse routinier. "Goed verdedigen is het sleutelwoord vanavond, aangezien beide ploegen aanvallend het sterkst zijn. Het gaat er dan ook niet om wie er scoort, maar wie het eerste doelpunt maakt. Ik denk dat degene die het best verdedigt door zal gaan."

De laatste keer dat beide oefenmeesters tegenover elkaar stonden, was in 2009. Mourinho verloor toen als hoofdcoach van Internazionale over twee wedstrijden met 2-0 van de Schotse oefenmeester.