Pechstein klaagt over dopingheksenjacht

Boris (borisz)

Schaatsster Claudia Pechstein vindt dat de antidopingcontroleurs haar wel erg vaak opzoeken. De 41-jarige Duitse schrijft dat op haar website. In de afgelopen acht dagen werd ze vijf keer gecontroleerd. In de twee jaar sinds ze terugkeerde van een dopingschorsing klopten de controleurs 105 keer bij Pechstein aan, waarvan 86 keer onaangekondigd.

"Ik kan me met de beste wil van de wereld niet voorstellen dat er ergens op de wereld nog een atleet is die in zo'n korte tijd zo streng gecontroleerd is", schrijft Pechstein. Haar advocaat heeft dan ook zijn beklag gedaan bij de mondiale antidopingwaakhond WADA over de ongelijke behandeling van zijn cliënt.

Pechstein geeft overigens aan dat ze er niets op tegen heeft om dagelijks 'of zelfs twee maal per dag' gecontroleerd te worden. Dan moeten andere sporters echter wel hetzelfde behandeld worden, vindt ze. "Alleen als alle sporters, in welke sport dan ook, gelijk behandeld worden is deze strijd zinvol en alleen dan zijn ook resultaten mogelijk."