Bekerfinale ook komende vier jaar in Rotterdam

Boris (borisz)

De finale van de KNVB-beker zal ook de komende vier jaar in de Rotterdamse Kuip plaats hebben. Dat heeft de KNVB en stadion Feijenoord bekend gemaakt. Sinds 1989 is de Kuip het vaste stadion voor de bekerfinale.

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal KNVB, is blij dat de komende vier finales van het bekertoernooi in de Kuip worden gespeeld. "Vanaf 1989 spelen we de bekerfinale in stadion Feijenoord. Inmiddels is dit een heuse traditie geworden. Omdat de samenwerking met betrekking tot de finale naar volle tevredenheid verloopt, hebben we het contract met nogmaals vier jaar verlengd", aldus Van Oostveen.

"Het is prettig te merken dat het stadion en Rotterdam het slotstuk van het bekertoernooi graag willen blijven huisvesten. Voor de bond is en blijft het immers één van de belangrijkste evenementen van het jaar." In de Kuip zijn inmiddels 38 bekerfinales gepeeld, waarvan 37 sinds de invoering van het betaald voetbal in het seizoen 1954/55. Op 24 juni 1950 werd voor het eerst de bekerfinale in de Kuip gespeeld. PSV won toen met 4-3 van HFC Haarlem. PSV en AZ spelen op donderdag 9 mei(hemelvaartsdag) in het onderkomen van Feyenoord de bekerfinale van dit seizoen.