Vier arrestaties voor fraude met neptweelingen

Redactie

De FIOD heeft dinsdag in Tilburg een criminele organisatie opgerold die verdacht wordt van het oplichten van banken en fraude met kinderopvangtoeslagen door middel van neptweelingen. Het gaat om vier familieleden die in totaal zo'n 1,6 miljoen euro opstreken met hun praktijken. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Bij de actie waren 160 agenten betrokken.

De verdachten lieten verschillende Oost-Europese vrouwen valse aangiften doen van de geboorte van tweelingen. Dat is onder meer gedaan in de gemeenten Tilburg, Den Bosch, Breda en Hengelo. Bij de Belastingdienst werden vervolgens toeslagen kinderopvang aangevraagd voor de tweelingen die vermoedelijk niet bestaan. Het viertal verdiende daar zo'n twee ton mee.

Verder werden verschillende banken opgelicht. Volgens Het OM richtten de verdachten eenmanszaken op die contant geld stortten bij de bank met zogeheten sealbags. In die zakken zat echter niet altijd het opgegeven geldbedrag.

De FIOD heeft nog zes Oost-Europese vrouwen op het oog die vermoedelijk meegewerkt hebben aan de fraudes. De zes staan internationaal gesignaleerd. Dinsdag zijn acht woningen in onder meer Tilburg doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op vijf auto's, waaronder verschillende Audi's, en administratie.