Roger Rabbit verschijnt gerestaureerd op Blu-ray

René (MrManiak)

De film Who Framed Roger Rabbit wordt volledig digital gerestaureerd om het 25-jarig jubileum te vieren. Het eindresultaat wordt gepresenteerd bij de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, zo laat de website Deadline vandaag weten.

Walt Disney Studios heeft de digitale transfer aangeleverd, volledig gerestaureerd van 35mm-filmrollen. Het restaureren ging samen met het vroegere werk van VistaVision en de originele soundtrack. Op 4 april wordt de film een maand lang in het Goldwyn Theater gedraaid, daarna verschijnt het werk op dvd en blu-ray.

Regisseur Robert Zemeckis is laaiend enthousiast. “Roger Rabbit heeft de beste animators, technici en talenten bijeen gebracht om dit waar te kunnen maken. Het is een mooie kans om ons werk te tonen aan mensen die de film kunnen herinneren, maar ook aan nieuw publiek.”

Who Framed Roger Rabbit won de Oscars voor Film Editing, Sound Effects Editing en Visual Effects. Verder was de film genomineerd voor de Oscar-onderwerpen Art Direction, Cinematography en Sound. Of er in Nederland een speciale jubileumscreening komt is nog onbekend, maar dat de dvd en blu-ray hier verschijnen is wel een feit.