Releasedatum Resident Evil 6 vrijgegeven

René (MrManiak)

Na een flinke box office van maar liefst $220 miljoen heeft filmmaatschappij Sony samen met Screen Gems het groene licht gegeven voor de zesde en waarschijnlijk laatste Resident Evil-film. De releasedatum van de film staat voor nu op 12 september 2014.

Hoewel er wel een datum vast staat is het nog volledig onbekend of de vaste franchiseregisseur Paul W.S. Anderson terugkeert. De kans is wel zeer groot dat dit gaat gebeuren, net zoals zijn vrouw en hoofdrolspeelster van de film Milla Jovovich.

Anderson vertelde eerder dat hij het plan had om Resident Evil: Retribution en het zesde deel back-to-back te filmen als de finale van de reeks. Dit heeft hij echter niet gedaan, maar hij gaf wel aan welke kant de reeks op zou gaan. De vijfde film eindigt met Alice (Jovovich) die met Albert Wesker (Jason O'Mara) op het dak van het Witte Huis staat, met Washington D.C. grotendeels in puin. Dit is een voorbode van het slot van de filmreeks: de volledige vernietiging van de Aarde zoals we het nu kennen.

Ook aan de terugkeer van O'Mara wordt niet getwijfeld. Voor nu is het wachten op updates, we houden je op de hoogte.