Zes jaar cel geëist voor molesteren prostituee

MarcusViridis

Tegen een 32-jarige Klefenaar uit het Duitse Kleef is maandag zes jaar cel geëist voor een poging tot doodslag op en verkrachting van een prostituee in Nijmegen.

Het slachtoffer werd in februari vorig jaar zwaar mishandeld gevonden in een bordeel aan de Nieuwe Markt in Nijmegen. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de zaak niet alleen grote gevolgen gehad voor het slachtoffer, maar ook voor haar collega's.

Het slachtoffer is verschillende keren met gebalde vuisten tegen haar hoofd geslagen. Ze liep onder meer een gebroken neus en een hersenschudding op. Volgens het OM is de kans aanwezig dat iemand aan dergelijk geweld overlijdt. De man zou zich daardoor schuldig hebben gemaakt aan poging tot doodslag. Toen het slachtoffer bewusteloos was geraakt, heeft de man de vrouw vervolgens verkracht.

De man, een militair, werd in april aangehouden. De politie kwam hem op het spoor na tips die binnenkwamen na een reconstructie van het incident die werd getoond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

De verdachte heeft volgens deskundigen een persoonlijkheidsstoornis, is verslaafd aan alcohol en kampt met een posttraumatisch stresssyndroom. De man zou daarom verminderd toerekeningsvatbaar zijn. Behalve de celstraf eiste het OM dat de verdachte zich moet laten behandelen.