[Premier League] Spurs in derby nipt te sterk voor Arsenal

Frank (franklop)

Tottenham Hotspur heeft zondag aartsrivaal Arsenal op White Hart Lane met 2-1 verslagen. Gareth Bale en Aaron Lennon produceerden in de eerste helft de treffers voor de Spurs. Per Mertesacker deed nog wat terug voor Arsenal, dat nu een achterstand heeft van zeven punten heeft op de Spurs. De ploeg van Jan Vertonghen en Moussa Dembélé staat derde, Arsenal twee plaatsen lager.

Het spel ging lang op en neer zonder dat veel gevaar voor beide doelen werd gecreëerd. Defensief geschutter van Arsenal leidde in de 37e minuut de openingsgoal in. Mertesacker hief de buitenspelval op, waarna Bale knap profiteerde.

Twee minuten later was het weer raak. Opnieuw bleek de buitenspelval van de Gunners niet goed te werken. Dit keer was het Lennon die oog in oog kwam te staan met doelman Wojciech Szczesny en rustig afrondde.

Mertesacker maakte zijn eerdere fout kort na rust goed door de aansluitingstreffer in te koppen. Aaron Ramsey kreeg tien minuten voor tijd nog een dot van een kans, maar de Welshman schoot de bal naast.

De derde plaats in Engeland is cruciaal met het oog op directe plaatsing voor de Champions League. De nummer vier start in de voorronde.


Spurs in derby nipt te sterk voor Arsenal (Foto: Novum)