[Serie A] Milan stoot Lazio van plaats drie

Boris (borisz)

AC Milan heeft ten koste van Lazio de derde plaats van de ranglijst weten te bemachtingen. De Rossoneri versloegen de Romeinen, de vorige nummer drie, met 3-0. Voor Lazio begon de narigheid na ruim een kwartier spelen. De Biancocelesti kwamen toen met tien man te staan, nadat Antonio Candreva de doorgebroken Stephan El Shwaarawy neerhaalde en een scoringskans ontnam. Het duurde enige tijd voordat Milan uit de verf kwam, maar nog voor rust werd de voorsprong bewerkstelligd.

Vijf minuten voor rust was het Giampaolo Pazzini die de Milanezen aan de leiding bracht. Een gevaarlijke aanval van de Rossoneri werd in eerste instantie gepareerd, maar in de rebound wist de spits de bal alsnog binnen te tikken. De ploeg van Massimiliano Allegri ging nog comfortabeler de rust in toen Kevin Prince-Boateng vanuit een corner de 2-0 wist te scoren.

De Romeinen wisten in de loop van de tweede helft verrassend gevaarlijk te worden, maar de 3-0 van Pazzini maakte een einde aan alle illusies. Een laag schot van afstand trof het Romeinse doel. De scoringswoede van de Milanezen nam af na de derde treffer en het laatste halfuur wist de ploeg van Allegri het doel niet meer te vinden.

De driepunter heeft ervoor gezorgd dat de Rossoneri de derde plaats hebben bemachtigd ten koste van de ploeg van Vladimir Petkovic. Alhoewel het loodzware klus zal zijn om Juventus van de eerste plaats te stoten, is Milan nog niet uitgesloten van de landstitel.