[Primera Divisíon] Barcelona moet weer buigen voor Real Madrid

Boris (borisz)

Barcelona heeft zaterdag tegen Real Madrid geen revanche kunnen nemen voor de bekeruitschakeling eerder deze week. De Madrilenen waren in eigen stadion met 2-1 te sterk. Karim Benzema en Sergio Ramos scoorden voor Real. Tussendoor maakte Lionel Messi de gelijkmaker. De Koninklijke bracht door de zege de achterstand op koploper Barça terug tot dertien punten.

Real-trainer Jose Mourinho leek niet al teveel waarde te hechten aan de zesde El Clasico van dit seizoen, getuige zijn opstelling. Hij gaf sterspeler Cristiano Ronaldo rust en trad ook aan zonder Xabi Alonso en Mesut Özil. Dit met het oog op de Champions Leaguewedstrijd tegen Manchester United van komende week.

Op zijn beurt leek Barcelona ook niet echt geïnspireerd. Hoewel de Catalanen dinsdag in eigen huis bij vlagen weggespeeld werden door Real leek van revanchegevoelens geen sprake. Het treffen tussen de aartsrivalen draaide daardoor uit op een gezapige pot.

Het begon nog aardig met de vroege openingsgoal van Benzema. De Franse spits reageerde attent op een fraaie voorzet van Alvaro Morata. De amusementswaarde daalde in het vervolg van de eerste helft, hoewel de fans in Bernabeu nog wel op een doelpunt getrakteerd werden. De verder onzichtbare Messi nam de gelijkmaker voor zijn rekening.

De tweede helft was qua spanning en voetbalkwaliteit van iets betere kwaliteit, vooral na de entree van Ronaldo. Real legde de meeste energie in de wedstrijd en werd daarvoor uiteindelijk beloond. Nadat Ronado en Morata er niet in geslaagd waren de 2-1 te maken, groeide verdediger Ramos uit tot de gevierde man. De Spaans international kopte raak uit een corner.

In de blessuretijd haalde het Madrileense publiek opgelucht adem, toen Barcelona een penalty onthouden werd. Arbiter Miguel Angel Pérez Lasa weigerde naar de stip te wijzen, hoewel invaller Adriano overduidelijk geholpen door Ramos naar de grond ging. De gemoederen liepen na het laatste fluitsignaal vervolgens hoog op. Barça-doelman Víctor Valdés kreeg rood vanwege aanmerkingen op de leiding.


Barcelona moet weer buigen voor Real Madrid (Foto: Novum)