Van Marwijk: "Schreuder erg talentvol"

Boris (borisz)

Bert van Marwijk heeft er alle vertrouwen in dat interim-trainer Alfred Schreuder FC Twente weer op de goede weg kan krijgen. Schreuder werd deze week aangesteld als trainer van Twente, nadat Steve McClaren vanwege de teleurstellende resultaten ontslag nam.

De oud-voetballer mag meteen aan de bak, want vanavond komt Ajax op bezoek in Enschede. Van Marwijk, die ook werd genoemd als kandidaat voor het Twente hoofdtrainerschap, gelooft in de capaciteiten van Schreuder.

"Het feit alleen al, dat ik hem heb gevraagd voor het Nederlands elftal, zegt genoeg. Al bij Feyenoord merkte ik, dat Alfred iemand is, die echt nadenkt over het spelletje. Ik zie hem als een heel talentvolle trainer, net als zijn generatiegenoten Frank de Boer en Phillip Cocu met wie ik eerder samenwerkte bij Oranje", aldus de oud-bondscoach tegen De Telegraaf.

Ook oud-Feyenoord Patrick Paauwe is te spreken over Schreuder. "Bij Alfred lag het er heel dik bovenop, dat hij deze kant op zou gaan. In besprekingen nam hij toen al het voortouw en kwam hij met tactische ideeën. En de trainer riep Alfred en Kees wel eens bij zich om te overleggen over de tactiek."