Rapport schokt nabestaanden Tripoli

Redactie

Nabestaanden van slachtoffers van de vliegramp bij Tripoli zijn geschrokken van de uitkomsten in het rapport over de ramp. Onder meer de vermoeidheid van de piloten heeft hen geschokt. Dat zegt advocaat Anouk Oude Hergelink van het advocatenkantoor Beer Advocaten donderdag.

Het Amsterdamse advocatenkantoor staat met enkele tientallen nabestaanden van slachtoffers van de vliegramp naar eigen zeggen het grootste aantal nabestaanden bij. De advocate heeft een aantal van hen gesproken over het onderzoeksrapport van de Libische autoriteiten dat donderdag openbaar werd gemaakt.

De nabestaanden zijn vooral opgelucht dat het rapport er nu is, aldus Oude Hergelink. "Ze zijn opgelucht dat er nu eindelijk duidelijkheid lijkt te zijn. Ze hebben erg lang op het rapport moeten wachten." Het onderzoek is volgens de advocate belangrijk voor de rouwverwerking van de nabestaanden.

Een complete reactie is er nog niet namens de nabestaanden. Sommige van de nabestaanden hebben nog vragen over bijvoorbeeld technische aspecten. Vrijdag geeft voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid Tjibbe Joustra tijdens een besloten bijeenkomst een toelichting aan de nabestaanden. "Het is even afwachten wat daarbij wordt gezegd", aldus Oude Hergelink.