Favorieten stellen niet teleur in Dubai

Rosario

De hoogstgeplaatste spelers op het ATP 500-toernooi in Dubai zijn hun kwartfinales zonder kleerscheuren doorgenomen. De nummers één tot en met vier van de plaatsinglijst wonnen allemaal met klinkende cijfers.

Juan Martín del Potro had geen enkele moeite met de Duitse Daniel Brands. De lange Argentijn, die een paar maanden geleden nog drie tiebreaks nodig had om Brands te verslaan, won met 6-4 en 6-2. Ook Tomas Berdych, als derde geplaatst in de hoofdstad van de Emiraten, won eenvoudig van zijn tegenstander, de Russische Dmitri Tursunov; 6-3 en 6-2.

Tursunovs landgenoot, Nikolay Davydenko, verloor kansloos van Roger Federer, die vorig jaar de titel greep in het oliestaatje. De Zwitser gunde Davydenko slechts vier games; 6-2, 6-2. De nummer één van de wereld, Novak Djokovic, boekte de meest overtuigdende overwinning. De Serviër droogde Andreas Seppi uit Italië met 6-0 en 6-3 af.

Morgen staan Federer en Berdych tegenover elkaar in de halve finale van het toernooi. Del Potro neemt het daarin op tegen Djokovic.