Wees een demon in Bound by Flame

Redactie

Terwijl een deel van het team van Spiders Studio team de ontwikkeling van Mars War Logs afrondt, kondigen Focus Home Interactive en Spiders Studio vandaag Bound by Flame aan.

Bound by Flame is een actie-RPG dat zich afspeelt in een donkere fantasywereld waarin jij een huurling bent die bezeten is van een vuurdemon. Als speler kies je jouw vaardigheden: ga je voor de kwade krachten in je of laat je ze juist liggen en overwin je het kwaad met andere heroische skills? De gevaren en vijanden worden moelijker in het verloop van het spel, waardoor je geneigd gaat zijn een stuk van je goede ziel op te geven voor meer kwade maar ook sterkere krachten. Hoe meer je personage bezeten is, hoe boosaardiger hij er uit komt te zien.

Het spel bestaat uit meerdere hoofdstukken met allerlei opdrachten rondom de verhaallijn. Afhankelijk van de keuzes die je als speler maakt krijg je verschillende verhaallijnen, ervaring en scenario's. De real-time gevechten worden uitgevochten met allerlei vaardigheden die over drie skilltrees zijn uitgesmeerd en die logischerwijs uitgebreid worden naarmate je in het spel vordert.

Je personage is aan te passen door niet alleen een geslacht te kiezen, maar ook het gezicht aan te passen. Dat heeft allemaal invloed op het uiterlijk van de demon, mocht je die kant op gaan. Een craftingmechanisme zorgt voor de aanpassingen in wapens en armor. Op je toch kom je verschillende personages tegen. Deze ontwikkelen een band met je, die afhankelijk is van je keuzes. Vriendschap, rivaliteit of zelfs liefde is mogelijk.

Mogelijkheden en scenario's genoeg dus om de vele vijanden te vernietigen. Hieronder is een eerste screenshot met een van de vele vijanden, de Swamp Beast. Bound by Flame komt eind dit jaar uit op pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

Bound by Flame