Afwezige Afellay: "Kan het niet opbrengen"

Maarten (rubbereend)

Ibrahim Afellay is naar eigen zeggen mentaal niet in staat om tijdens zijn revalidatie zijn gezicht te laten zien bij Schalke 04. De huurling heeft het zwaar met zijn blessure. Technisch directeur Horst Heldt uitte onlangs kritiek op Afellay, die sinds zijn blessure niet meer gezien is bij Schalke 04.

De huurling van FC Barcelona revalideert in Nederland. De oud-PSV'er wilde wel naar Duitsland gaan, maar vindt het moeilijk om alleen maar toe te kijken. "Heel bizar om dan te ervaren hoezeer de blessure vat op me heeft gekregen", aldus de middenvelder op de website van Sport-Promotion, zijn belangenbehartigers.

"Eerst mijn kruisbandblessure bij Barcelona. Daarna de peesblessure in mijn bovenbeen. Ik ben de afgelopen anderhalf jaar meer aan het revalideren geweest dan ik kon spelen. Ik weet dat ik door moet zetten. Dat zal ik ook doen. Maar er zijn momenten geweest dat ik aan alles twijfelde. Het valt me zwaar. Natuurlijk wil ik wel bij de jongens van Schalke zijn. Het liefst wens ik ze voor elke wedstrijd zelf succes, ben ik erbij als ze spelen."

"Zo zit ik in elkaar. Als je ergens voor kiest, dan moet je er ook voor gaan. Met die instelling heb ik ook voor een verhuur aan Schalke gekozen. Maar ik weet zeker dat ik het nu niet trek als ik daar zou zijn en ze moet zien trainen, of als ik de groep zie voorbereiden op de wedstrijd. Ik kan het gewoon niet opbrengen", aldus Afellay, die maar op één manier zo snel mogelijk terug wil keren op het veld. De huurling leeft nog in onzekerheid.

"Ik moet me, voor mezelf, helemaal afsluiten nu voor de buitenwereld en me concentreren op één ding: mijn herstel. Dat domineert mijn hele denken en doen. Hoe lang duurt het voordat ik kan spelen? Met die gedachte ga ik naar bed. En sta ik er weer mee op. Iets anders bestaat er niet meer voor me", zegt Afellay, die nog wel communiceert. "De medische staf van Schalke wordt van a tot z op de hoogte gehouden, zoals het hoort."