'Mansveld schoffeert treinreizigers Benelux'

Ferdinand (Ferdo)

Voor Beter OV vindt de uitspraak van staatssecretaris Mansveld over de lage punctualiteits- en uitvaleisen voor de tijdelijke Beneluxverbinding tussen Den Haag en Brussel onacceptabel. De staatssecretaris stelde vandaag in de Tweede Kamer dat de lage eisen nog altijd hoger zijn dan de prestaties van de Beneluxtrein tot december vorig jaar. Daarmee beloont ze de NS dus voor slecht gedrag, vindt de reizigersclub.


De ‘oude’ Beneluxtrein vertoonde buitengewoon slechte prestaties. Vaak uitgevallen, vaak te laat. Dat kwam met name door gebrekkig onderhoud aan de treinen en een tekort aan rijvaardig materieel. "Dat zijn zaken die onder verantwoordelijkheid vallen van de exploitant, de NS dus. Het feit dat dit prutswerk van de NS nu een argumentatie vormt om aan de tijdelijke Beneluxtrein extreem lage kwaliteitseisen te verbinden, is een klap in het gezicht van de reiziger en beloont de NS voor de door dit bedrijf geleverde wanprestatie."


In plaats van de NS te belonen voor zijn slechte gedrag, had de staatssecretaris kwaliteitseisen behoren op te leggen die overeenkomen met de Fyra, voor welke deze tijdelijke Beneluxtrein een vervanger is. De handelwijze van de staatssecretaris getuigt van buitengewoon slecht opdrachtgeverschap, vindt Voor Beter OV.