Jaar cel geëist voor bedreigen hulpverleners

Redactie

Een 41-jarige Delftenaar die vorig jaar ambulancepersoneel met een kapmes bedreigde, gaat als het aan justitie ligt een jaar de cel in. De man wordt naast bedreiging van twee ambulancemedewerkers ook verdacht van een poging tot doodslag op een agent.

De vriendin van de verdachte belde in mei het alarmnummer omdat ze dacht dat haar vriend een zelfmoordpoging had gedaan met een overdosis medicijnen. Toen een ambulance naar de woning aan de Chopinlaan in Delft kwam, werd de man agressief. Hij pakte een kapmes en zei de hulpverleners dat ze zijn huis uit moesten gaan. De geschrokken ambulancemedewerkers brachten zichzelf vervolgens in veiligheid in hun ambulance, waar ze om versterking vroegen.

Toen vijf agenten daarop bij de woning kwamen, rende de verdachte als een dolle de woning uit met een breekijzer boven zijn hoofd. Omdat hij op een van de agenten afrende en niet reageerde, schoot de agent de man neer. Daarop kon hij worden aangehouden. De Delftenaar zegt zich niets te kunnen herinneren van het incident.

Naast de celstraf van een jaar eiste het OM in Den Haag een voorwaardelijke straf van een halfjaar. Bij geweld tegen mensen met een publieke taak verdubbelt justitie de strafeis.