Will Wright speelt met SimCity

Redactie

Maxis Studio heeft de opa van simulatiegames, Will Wright, uitgenodigd om SimCity te spelen voordat hij wordt uitgebracht. Hoofdontwerper Stone Librande ondervraagt Will Wright over hoe hij steden bouwt. Ontdek wat Will, de uitvinder van het genre, vindt van de uitdagingen van stedenbouw in onderstaande video.

In de nieuwe SimCity wordt door de GlassBox Engine alles gesimuleerd: van alle Sims in een stad, tot elke kilowatt aan energie die door een stadsregio wordt gepompt. De gameplay speelt zich dit keer af over meerdere steden. Je hoeft niet meer in één enkele stad te spelen. Je kunt nu zestien steden tegelijk managen met verschillende specialisaties en de uitdagingen aangaan die daarmee gepaard gaan. Jij bepaalt waar en hoe je speelt.

Er zijn nu ook multiplayermogelijkheden. Beslissingen hebben invloed op de stad en de regio. Door samen te spelen of tegen elkaar te spelen kun je de verschillende uitdagingen en prestaties die de ontwikkelaars continue updaten behalen. Neem het op tegen je vrienden en de hele wereld en strijd om wie bijvoorbeeld de meest vervuilde, of de rijkste stad heeft.

SimCity komt 7 maart uit op pc. Een Mac-versie is in de maak.