Langeler trots op prestatie PEC Zwolle

Boris (borisz)

PEC Zwolle verloor dan wel met 3-0 van PSV in de halve finale van de KNVB Beker, trainer Art Langeler kijkt zeer positief terug op zijn ploeg. Zwolle mocht veel aanvallen van PSV, merkte de oefenmeester. "PSV leunde achterover en wachtte op onze fouten. Daar hadden we voor gewaarschuwd, maar we waren niet in staat dat te voorkomen. PSV had zelfs nog voor een hogere uitslag kunnen zorgen", begint hij tegenover Eredivisie Live.

"Ik zie het wel als een compliment als de nummer één van de competitie hier komt en met tien man achter de bal blijft. Maar ze waren wel uiterst effectief." Langeler zal de club met opgeheven hoofd verlaten aan het einde van dit seizoen. "Als ik volgend jaar terugkijk, weet ik zeker dat ik af en toe denk: Er zijn mooie dingen gebeurd. Maar wat we nu hebben gehaald is bonus, ons doel blijft om erin te blijven."

Keeper Diederik Boer bemerkte hetzelfde als zijn trainer. "PSV liet ons aan de bal. Over het middenveld kwam de volledige druk van hen erop. Daar loerden ze op. Uiteindelijk had de score hoger uit kunnen vallen, wij hebben ons niveau van de afgelopen weken niet gehaald. En dat is jammer."