Afgematte Locadia: "Wist van buitenspel"

Boris (borisz)

Jürgen Locadia was de grote man bij PSV woensdagavond. Hij scoorde alle drie de goals in de met 3-0 gewonnen halve finale beker tegen PEC Zwolle. Ondanks zijn goede prestatie bleek de 19-jarige spits niet helemaal okselfris. "Gisteren had ik al 45 minuten gespeeld. Ik had niet verwacht vandaag te spelen. Ik ben echt kapot nu. Eerlijk gezegd was ik na 10 minuten al kapot. Maar ik mocht gewoon spelen van de dokter. Ik zit er nu helemaal doorheen", vertelde hij aan Eredivisie Live.

De eerste twee goals van Locadia hadden een vleug van buitenspel. Dat beaamde hij. "Buitenspel bij mijn eerste doelpunt? Ik wist dat inderdaad. Ik wilde meelopen met Gini, maar had niet verwacht dat hij hem zou afspelen. Ik keek direct naar de grensrechter, maar hij vlagde gelukkig niet."

"Drie doelpunten is lekker. Het is mijn tweede bal die ik mee mag nemen voor een hattrick. Ik ga mijn best doen er nog meer te kunnen meenemen. Na de wedstrijd ging ik direct op zoek naar de bal." Locadia kon schitteren door de afwezigheid van Tim Matavz. Hij gaat echter nog niet met zijn hoofd in de wolken lopen. "Ik nu een concurrent van Matavz? Dat denk ik niet. Matavz is nog verder dan mij. Ik moet nog meer meevoetballen en sterker worden in de duels. Maar ik zet wel goede stappen."