Problemen stapelen zich op voor SC Veendam

Redactie

Het voortbestaan van SC Veendam hangt opnieuw aan een zijden draadje. De club uit de Eerste Divisie heeft van de gemeente te horen gekregen dat er geen sprake kan zijn van kwijtschelding of opschorting van de huurverplichtingen van het stadion. Veendam kan daardoor mogelijk deze maand de salarissen al niet meer betalen.

Veendam had de toezegging van de gemeente nodig om de mediagelden van de KNVB vooruitbetaald te krijgen. Daarmee is een bedrag van ongeveer 150.000 euro gemoeid. De club zit nu met de handen in het haar en gaat zich beraden over de huidige situatie.

Het water staat Veendam al een tijdje tot aan de lippen. De Groningse club, die in 2010 op het nippertje van de ondergang werd gered, kampt met een aanzienlijk begrotingstekort. De KNVB gaf Veendam onlangs uitstel tot 1 april om met een plan van aanpak te komen. Pogingen om geld te genereren hebben vooralsnog echter weinig opgeleverd.

Veendam bezet momenteel de tiende plaats in de Jupiler League. Na RBC, Haarlem en AGOVV kan het de vierde club in korte tijd worden die uit het betaald voetbal verdwijnt.