Goss nieuwe technisch directeur bij McLaren

Jan Willem (WEST)

McLaren heeft bekend gemaakt dat Tim Goss met onmiddelijke ingang de functie van technisch directeur gaat overnemen van Paddy Lowe. Het ziet er naar uit dat Paddy Lowe in 2014 de overstap naar het team van Mercedes maakt. om die reden krijgt de 50-jarige Brit een andere rol binnen het team.

Tim Goss begon zijn carriere in de Formule 1 in 1986 bij Cosworth, en maakte in 1990 de overstap naar McLaren. De Brit beklede diverse functies bij McLaren, hij was de afgelopen twee seizoenen Director of Engineering. 

“Ik wil Tim graag feliciteren met zijn nieuwe functie. Na twintig buitengewone dienstjaren heeft hij dit meer dan verdiend. Hij is een rustig persoon met een competitieve instelling en enorm veel ervaring op het gebied van het ontwerpen en ontwikkelen van Formule 1-auto’s. Hij opereerde misschien niet altijd op de voorgrond, maar speelde de afgelopen 23 jaar een cruciale rol in onze organisatie. In zijn nieuwe functie zal hij daar ongetwijfeld mee verder gaan. Ik weet zeker dat hij de juiste persoon is om onze technische afdeling aan te sturen,”  aldus McLaren-teambaas Martin Whitmarsh.