Brand in kantoor beschoten advocaat Waalre

Redactie

In het kantoor van de advocaat die donderdag in zijn woonplaats Waalre werd beschoten heeft zondagnacht brand gewoed. De recherche onderzoekt of de brand is aangestoken, zei een politiewoordvoerder maandag op Radio 1.

Als de brand inderdaad is aangestoken, onderzoekt de politie of er een verband is met de schietpartij. Toen de brandmelding binnenkwam, vergezelden agenten met kogelvrije vesten de brandweer. "Met het oog op de zaken die de afgelopen jaren hebben gespeeld in Waalre is dat niet ongebruikelijk", zei de politiewoordvoerder.

Het gemeentehuis in Waalre was in juli het doelwit van een aanslag. Inwoners wezen al snel naar bewoners van een woonwagenkamp als de mogelijke daders. Tussen de gemeente en de bewoners van het kamp bestaat al enkele jaren onenigheid over illegale gebouwen op het kamp. Het is nog niet duidelijk wie achter de aanslag op het gemeentehuis zit. Bij de schietpartij van donderdag werd de advocaat, Marcel Senders, niet geraakt. De schutter ging er na het incident aan de Vlasrootlaan vandoor op een fiets. De kantoorgenoot van de advocaat zei tegen Omroep Brabant een sterk vermoeden te hebben van de identiteit van de dader, maar hij wilde niet zeggen om wie het gaat.