Van Gerwen wint opnieuw in Crawley

Boris (borisz)

Michael van Gerwen heeft ook dee tweede UK Open Qualifier in Crawley gewonnen. In de finale won hij met 6-2 van Brendan Dolan. De Noord-Ier schakelde eerder in de halve finale Van Barneveld uit. Van Gerwen kan opnieuw 6000 Engelse pond bijschrijven. Dolan moet het doen met de helft. 

Van Gerwen rekende op de dag af met Steve Farmer, Ryan de Vreede, Darron Brown, Keith Rooney, Wes Newton en Mervyn King. In de halve finale was hij met 6-2 te sterk voor Peter Wright. Van Gerwen sloot de finale af tegen Dolan met een 114-finish. 

Van Barneveld won in aanloop van de halve finales een groot aantal bekende namen. Hij won van Ian White, Jelle Klaasen, Steve Hine, Connie Finnan, Terry Jenkins en Simon Whitlock. Leon de Geus bereikte knap de vierde ronde, maar na zeges op Dave Honey, Justin Pipe en William O’Connor verloor hij met 6-1 van Wes Newton.

Ook op zondag werd er een 9-darter gegooid. Gisteren deed Robert Thornton dat en vandaag was het de beurt aan Kevin Thomas. In zijn derde ronde partij tegen Peter Hudson gooide hij de perfecte leg. Uiteindelijk verloor hij bij de laatste zestien van Ronnie Baxter.