FOK!filmtips van de dag: Wild Hogs

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK! 

Een Gruffalo? Wat is dat voor een beest? Vos, Uil en Slang hebben nog nooit van hem gehoord. Alleen Muis weet precies hoe hij eruitziet. Maar dat hij er echt eentje zou tegenkomen - dat had Muis toch niet verwacht. The Gruffalo is een animatieverfilming van een populair Brits verhaaltje dat kinderen graag voorgelezen krijgen voor het slapengaan. Op Eerste Kerstdag 2009 keken 9,8 miljoen Britten naar de première op BBC1. Regisseurs Jakob Schuh en Max Lang werden genomineerd voor een Bafta en Oscar. Ga er een half uurtje voor zitten om 11:30 op Nederland 3.

 

Vier mannen in een midlife-crisis besluiten hun geroutineerde en doorsneeleven een andere draai te geven en beginnen aan een freewheeling trip op de motor. Na lang dromen van een tijdelijke bevrijding van hun zware banen en familieverantwoordelijkheden, kunnen zij niet wachten de vrijheid van echte motorrijders te voelen. Ze ontdekken een hele nieuwe wereld maar de reis begint wel hun verstand en geluk op de proef te stellen. Vooral wanneer ze meerijden met de Del Fuegos, een echte biker-gang die allerminst zitten te wachten op een benadering van de groentjes. Tijdens de zoektocht naar avontuur van de vier vrienden, realiseren ze zich al gauw dat ze zich in hebben gelaten met een reis die ze nooit zullen vergeten. Spring achterop bij de Wild Hogs om 20:30 bij SBS6.

Twee vrouwen komen door middel van een advertentie met elkaar in contact en besluiten om voor een maand hun leven, inclusief partner, te verruilen. De levensruil bevalt zo goed, dat ze een maand later besluiten om het contract met een tweede maand te verlengen. De situatie wordt nog gecompliceerder als de vrouwen steeds meer hun draai vinden in het leven van de ander. Met Renée Soutendijk, Monique van de Ven en Edwin de Vries. Een maand later om 20:30 op RTL8.

Filmposter een maand later