De Boer: "Het mocht vandaag niet baten"

Boris (borisz)

Ajax liet zondag twee punten liggen tegen ADO Den Haag (1-1). Coach Frank de Boer zag dat zijn ploeg erg veel kansen kreeg, maar deze simpelweg niet benutte. "Het leek wel een kopie van ons vorige competitieduel, ik vond het vandaag eigenlijk nog beter. We hadden deze keer meer kansen, maar hebben wederom maar één punt gehaald. Het voelt alsof we met lege handen staan", aldus De Boer na afloop van het duel tegenover de NOS.

"In de Arena moet je dit soort wedstrijden gewoon winnen en dat hebben we verzuimd. Een doelpunt tegen is heel duur, dan moet je er twee maken. We waren er steeds heel dichtbij, maar het mocht vandaag niet baten. Ik ben wel blij dat we 95 minuten hebben geknokt, na zo'n zware wedstrijd als afgelopen donderdag."

"Ik had voorafgaand aan het duel een goed gevoel, ook na de teleurstelling van afgelopen donderdag. Ik zag aan de koppies van de spelers dat het er allemaal goed uitzag. Ik had er eigenlijk alle vertrouwen in en het werd bevestigd door de eerste tien minuten, toen er een paar goede kansen voor ons waren."

"Je moet scoren. Als je tien opgelegde kansen krijgt, moet je er minstens drie inschieten."