Advocaat: "Ik schrok van de wedstrijd"

Frank (franklop)

PSV-coach Dick Advocaat zag zijn ploeg met 2-1 verliezen bij Feyenoord. De oefenmeester was allerminst tevreden over het optreden van zijn team. 

"Het ging vanaf het begin al fout. We kwamen met 1-0 voor, eigenlijk vanuit het niets. Beide ploegen vond ik matig spelen. Het enige verschil is dat Feyenoord met 2-1 wint, maar ik kan geen speler van PSV opnoemen die vandaag zijn normale vorm haalde", aldus Advocaat tegenover Eredivsie Live.

"Als je weet dat je uit speelt tegen Feyenoord, dan moet je de bal hebben. Het positiespel beheersen, daar hebben we de hele week op getraind. Daarom bracht ik ook Orlando Engelaar in het veld, die doet het op de training fantastisch. Nogmaals: als je dit soort goals weggeeft, hoe moet je daar dan tegen voetballen?", zo vervolgde de coach van de Eindhovenaren.

Na afloop van het duel vond een opstootje tussen de spelers van beide ploegen plaats in de catacomben. Ook op het veld had al een korte schermutseling plaatsgevonden. De gebeurtenis liet Advocaat koud. "Ik schrok van de wedstrijd, niet wat er daarna gebeurde. Ze hadden dat temperament moeten laten zien op het veld, in plaats van in de gang."