Fer: "Er is heel veel gebeurd"

Tiede-Jan Breevaart

Leroy Fer hoopt ondanks de nieuwe nederlaag (tegen sc Heerenveen) dat Steve McClaren aanblijft als trainer van FC Twente. De mislukte transfer naar Everton wil de speler vergeten.

Fer ging in januari al met het vliegtuig naar Liverpool, maar zag zijn transfer in de laatste week van de transfermarkt toch nog afketsen. Het was zwaar om de knop om te zetten, maar nu wil hij die mislukte overstap vooral achter zich laten. Er zijn bovendien andere zaken belangrijk.

"Ik wil het nu allemaal achter me laten. Dat lukt redelijk op het veld. Maar het moet nog veel beter." Twente won in 2013 nog geen enkel competitieduel dus Fer, zaterdag captain, moet proberen de ploeg uit het slop te trekken. Wat hem betreft gebeurt dat samen met trainer McClaren. "Ja, ik hoop dat hij blijft", zegt de international tegen NUsport.

"Meer jongens uit de groep denken er zo over. We hebben de tweede helft ook gewoon goed gespeeld tegen Heerenveen. Het was wachten op de 2-1, alleen viel die aan de andere kant." Volgens Fer benadrukte McClaren dat na afloop ook in de kleedkamer. "De trainer zei dat we goed gevochten hadden de tweede helft. Verder was het vooral stil."

Fer zelf had een groot aandeel in de nederlaag in Friesland. Bij de 1-0 speelde hij de bal zo in de voeten van Rajiv van la Parra die daarmee wel raad wist. "Dat mag gewoon niet op dit niveau gebeuren", erkent de middenvelder.