[Pro League] Cercle heeft niets te zoeken bij AA Gent

Boris (borisz)

AA Gent heeft met weinig franje een zege geboekt tegen Cercle Brugge. De thuisploeg was beduidend sterker, maar benutte vooral in de eerste helft weinig kansen. Vanaf minuut één was het duidelijk dat Gent het duel met Cercle Brugge zou beheersen. De ploeg van Victor Fernández domineerde het duel, maar wist lange tijd echter niet tot scoren te komen. Na de rust kwam daar verandering in. Het was Yaya Soumahoro die de thuisploeg op voorsprong wist te brengen.

In de 53 minuut wist Soumahoro te profiteren van een onscherpe verdediging aan de zijde van de Bruggelingen. De doelman van Cercle besloot uit te komen, waardoor de Ivoriaanse aanvaller eenvoudig binnen wist te schieten. Het leek erop dat Gentenaren niet erg gemotiveerd waren om na hun 1-0 voorsprong op jacht te gaan naar meerdere treffers. Dit leidde ertoe dat Cercle begon aan te dringen, maar toch konden de Bruggelingen geen vuist maken.

In de slotfase besloten De Buffalo's om toch nog volop op de aanval in te zetten en in de laatste minuut van de officiële speeltijd genereerde dit succes. Ilombe Mboyo wist een assist van Elimane Coulibaly goed af te ronden en bepaalde vervolgens de eindstand 2-0.