Beckham kijkt uit naar Franse klassieker

Wessenator

David Beckham kan uitgerekend in de Franse klassieker tussen Paris Saint-Germain en Olympique Marseille zijn debuut maken in de Ligue 1. De Engelsman kijkt ernaar uit.

Beckham tekende onlangs een contract tot het einde van dit seizoen bij Paris Saint-Germain. De middenvelder hoopt met de steenrijke Franse club voor de landstitel te gaan en zover mogelijk te komen in de Champions League. De ervaren Beckham speelde sinds december geen duels meer, maar is nu klaar om te debuteren.

De oud-speler van Manchester United, Real Madrid, AC Milan en LA Galaxy kijkt uit naar de Franse topper van zondag. "Ik heb al veel belangrijke wedstrijden gespeeld in mijn loopbaan; de derby van Milan, de wedstrijden tussen Real Madrid en Barcelona en de duels tusse LA Galaxy en Chivas", zegt Beckham tegen Franse media.

"Ik ben dan ook erg benieuwd naar deze speciale wedstrijd", aldus de 37-jarige Engelsman. Mocht PSG in eigen huis winnen van de aartsrivaal, dan blijven de Parijzenaars op titelkoers. De huidige voorsprong op nummer drie Marseille is vijf punten. Naaste achtervolger Olympique Lyon staat op drie punten. Lyon treft zondag Lorient.