Clasie: "Stoere taal past niet bij Feyenoord"

Maarten (rubbereend)

Feyenoord hoopt zondag de kater van de nederlaag tegen PEC Zwolle weg te spoelen. Jordy Clasie weet dat dat moet gebeuren tegen PSV, de lijstaanvoerder in de Eredivisie.

De 21-jarige Clasie beseft dat Feyenoord dit seizoen in duels met directe concurrenten niet optimaal presteert. De Rotterdammers gingen al twee keer onderuit tegen PSV. In de competitie werd het 3-0 in Eindhoven en in de beker waren de Eindhovenaren met 2-1 te sterk. "In die wedstrijd deden wij niet onder voor PSV", zei Clasie.

"Maar ik wil er vanaf dat wij in de aanloop naar een belangrijk duel stevige teksten roepen in de media. Dat heeft tot nu toe geen navolging gekregen op het veld. Voor de wedstrijd in september maakte ik het zelf mee. PSV had het toen lastig en ik vertelde tijdens een interview dat het tijd was om die ploeg een tikkie te geven."

"Op internet en de volgende dag in de kranten verschenen dikke koppen als 'Clasie gaat PSV een tik geven'. Dat is ook een leerproces, weten wat je op welk tijdstip wel of niet moet roepen. We moeten eerlijk zijn, de topwedstrijden hebben ons dit seizoen nog nauwelijks punten opgeleverd", verklaart de Oranje-international.

"Dus moeten wij nu vooraf niet praten, maar het zondag gewoon laten zien. Die stoere taal vooraf past ook niet zo bij Feyenoord. En wie, met alle respect, van PEC Zwolle verliest, heeft even geen reden om een grote mond te hebben. Het wordt gewoon tijd dat wij een topwedstrijd winnen", besluit Clasie. Feyenoord treft PSV zondag.