Google krijgt nieuw hoofdkwartier

anoniem_22072019025900

Internetgigant Google gaat een volkomen nieuw hoofdkwartier laten verrijzen aan de Baai van San Francisco. De kantoren van de onderneming, waar minstens 35.000 mensen werken, zijn al uiterst modern, maar allemaal aangepaste versies van panden die het bedrijf verwierf. Ook het huidige hoofdkwartier, het 'Googleplex' in Mountain View, 50 kilometer ten zuidoosten van Francisco, is een verbouwd en uitgebreid kantorencomplex, ooit van de firma Silicon Graphics.

Naast dit 'Googleplex' en dichter bij de baai, moet het nieuwe zenuwcentrum van Google verrijzen. Het zal Bay View gaan heten. Het blad Vanity Fair kon dit weekeinde een ontwerptekening publiceren van het complex. Het moet uit negen ingenieus met elkaar verbonden gebouwen van vier verdiepingen bestaan. Het zijn een soort gebogen rechthoeken met veel groen in, tussen en ook bovenop de gebouwen.

Google is niet de enige in de buurt die een nieuwe behuizing maakt. Apple bouwt bijvoorbeeld een rond bouwwerk zo groot als het Pentagon in Washington. Het moet in 2016 af zijn.

Google krijgt nieuw hoofdkwartier
Google krijgt nieuw hoofdkwartier (Foto: ANP)