Ethan Hawke vindt Oscars maar stompzinnig

Borizzz

Ethan Hawke vindt Oscars maar onzin. De acteur werd zelf twee keer genomineerd voor de beroemde filmprijzen, maar heeft niets met het Hollywoodspektakel. "Het is zo stompzinnig als je kijkt hoeveel nietszeggende, stomme films Oscars hebben gewonnen en hoeveel gemiddelde filmmakers een Oscar boven hun open haard hebben staan."

"Mensen in dit land willen overal een competitie van maken", zegt Hawke tegen het Amerikaanse tijdschrift Gotham Magazine. "Ze lopen achter een nepwortel aan en geven geld aan dubieuze loftuitingen. Ik vind dat echt destructief."

De 42-jarige acteur liep de Academy Award zelf twee keer mis. In 2002 was hij genomineerd voor zijn bijrol in het misdaaddrama Training Day en drie jaar later voor zijn scenario van Before Sunset. Dit jaar is hij niet genomineerd.

Joaquin Phoenix, die zondagnacht wel kans maakt op het Oscargoud, zei vorig jaar al niets te hebben met de prijsuitreiking. Hij noemde filmprijzen toen 'gelul' en 'totale onzin'. Later kwam hij daarvan terug door te zeggen dat prijzen zijn carrière enorm hebben geholpen.


Ethan Hawke vindt Oscars maar stompzinnig (Foto: Novum)