Volgende generatie consoles moet kortere lifecycle krijgen

Kn0x

Ubisoft CEO Yves Guillemot heeft aangegeven dat de huidige generatie consoles lang genoeg in omloop is geweest. Het is tijd voor een nieuwe generatie, aldus Guillemot. Daarnaast hoopt hij dat de next-gen een kortere levensduur zal krijgen dan momenteel gaande is.

Guillemot heeft zeven jaar 'moeten' wachten op de volgende generatie en dat is te lang. "Nu we de eindelijk aan de slag kunnen met de nieuwe consoles, kunnen we ook meer creativiteit kwijt. De nieuwe consoles hebben zoveel features waar we gebruik van kunnen maken. Het probleem met de huidige generatie is dat je na een aantal jaar alle mogelijkheden wel een keer gebruikt hebt. Met de PS4 zien we weer nieuwe mogelijkheden ontstaan. En dat zal uiteindelijk zowel de gamers en de developers meer plezier opleveren."

Guillemot denkt ook dat developers sneller titels kunnen maken met de PlayStation 4. “I think we will see good things from the start, sure, in two years engineers will figure out how to do a lot more. But these machines are easier to build on than before, so we should be able to reach their potential quicker.”